Nelipsita de sarbatori, usor de pregatit si absolut delicioasa!
Umplutura o pregatim in felul urmator: amestecam iaurtul cu ouale, adaugam zaharul si esentele, omogenizand totul.
Ungem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putin unt), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4 foi de placinta. Inainte de a da tava la cuptor, omogenizam cele 100 gr de iaurt cu oul si cu ajutorul unei palete intindem compozitia pe intreaga suprafata a foilor de placinta. Se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.
Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat, in cuptor (cu usa deschisa, pentru a evita coacerea excesiva). Eventual, se poate aseza peste aceasta un prosopel curat de bucatarie. Se serveste rece, pudrata cu zahar vanilat. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii