Placinta cu mere

Placinta cu mere este o prajitura de casa cu mere usor de preparat, fara ingrediente sofisticate, la indemana oricui.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 500 gr mere
  • • 18 linguri ulei
  • • 250 gr zahar
  • • 500 gr faina alba
  • • 10 gr drojdie
  • • 10 de sare
  • • 9 linguri apa calduta
  • • 10 gr zahar vanilat
  • • 4 gr scortisoara macinata

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga zaharul si se pune compozitia la fiert la foc mic, apoi se adauga zaharul vanilat, scortisoara si se lasa la racit.
Pentru aluat se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de apa calduta, drojdia, faina si sarea.

Se framanta apoi se intinde foaia. Se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de faina si se obtine un aluat subtire care se intinde cu lingura pe foaia de aluat. Apoi se ruleaza aluatul obtinut, se lasa la dospit 20 de minute apoi se taie in trei parti aproximativ egale, dupa care fiecare parte de aluat se intinde subtire , se adauga compozitia de mere apoi se ruleaza si obtinem placinta.

Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei, se pune hartia de copt si se adauga cele trei placinte rulate, dupa care se introduce la cuptor pentru 25-30 minute.


Placinta cu mere se taie felii dupa ce se raceste.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii