Placinta cu miros dulce de toamna
Incepem prin a pregati aluatul: Pasam drojdia cu o lingurita de zahar pana ce se lichefiaza si o pastram intr-un loc caldut 10-15 minute (pentru a dospi). Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam cele 2 oua, zaharul si laptele caldut. Amestecam usor, incorporand si drojdia dospita, iar cu ajutorul cubului de unt framantam un aluat fraged, nelipicios. Acoperim vasul cu un prosopel de bucatarie si il asezam intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Pentru compozitie/umplutura: taiem prunele in cuburi/jumatati, presaram zaharul si scortisoara si le pastram la rece pentru a se insiropa uniform. Din aluatul crescut, intindem doua foi subtiri, egale. Le umplem cu prunele insiropate, le rulam cu grija si le asezam intr-o tava de copt (unsa bine cu unt la temperatura camerei). Batem oul spuma si ungem placinta uniform. Se coace la o temperatura de 150 de grade, pentru 60 de minute aproximativ. Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat in tava si doar dupa aceea o scoatem pe un platou cu ajutorul unei spatule . Se pudreaza zaharul vanilat si se serveste rece. Pofta buna!
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti