Placinta de capsuni

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 200 grade C. Se unge cu unt o tava de gatit de marime medie si se pune deoparte. Intr-o cratita mica se amestec

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru umplutura de fructe:
  • 1 cana de apa
  • ½ cana de zahar natural din trestie de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 450 g de capsuni proaspete
  • spalate
  • curatate de codite si taiate in jumatate
  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/3 cana de ovaz
  • 3 linguri de zahar brun
  • ½ lingurita de sare gema
  • 4 linguri (1/2 pachet) unt natural

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 200 grade C. Se unge cu unt o tava de gatit de marime medie si se pune deoparte.

Intr-o cratita mica se amesteca apa, zaharul si amidonul la foc mediu, pana cand se dizolva zaharul si se obtine un sos gros.

Se adauga capsunii sa fie bine acoperiti cu sos. Se fierb la foc mic, pana cand capsunii se inmoaie putin, aproximativ 3 minute. Se toarna amestecul de capsuni in vasul de gatit.

Pentru stratul de deasupra al placintei: se pune faina, praf de copt, ovaz, zahar brun si sare intr-un bol de marime medie.

Se imprastie amestecul cu lingura peste capsuni. Se coace la cuptor timp de 40-45 de minute, pana cand se obtine o crusta si aluatul se intareste.
Sfaturi si trucuri

Nu va faceti griji daca amestecul de capsuni incepe sa fiarba si acoperiti prajitura cat timp e in cuptor; siropul va face stratul de deasupra si mai aromat.

Alte retete

Spuma de capsuni

Dulceata de capsuni

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...