Se separa foile de placinta dupa care se unge fiecare foaie cu ou batut si unt, dupa care se pun foile una peste alta, se amesteca dovleacul cu merele
Se separa foile de placinta dupa care se unge fiecare foaie cu ou batut si unt, dupa care se pun foile una peste alta, se amesteca dovleacul cu merele, zaharul pudra, cele 2 linguri de ulei, scortisoara si ghimbirul se amesteca bine pana se omogenizeaza putin si se pune in strat uniform peste foile de placinta.
Intre fiecare strat se pune cate 3 sau 4 foi de placinta unse cu ou si unt.
Se ruleaza foile impreuna cu compozitia si se da la cuptor circa 20 minute la foc potrivit dupa care se presara peste zahar pudra se taie bucati si se serveste
Se poate servi rece sau cald cu un topping de miere
Pofta buna!
Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura