Placinta de dovleac

Placinta de dovleac 100 la suta facuta in casa.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 linguri de ulei
  • 500 g faina de grau
  • 10 grame de drojdie
  • 1 cana de apa calduta
  • pentru umplutura
  • 1 kg de dovleac de placinta
  • 50 grame coaja de lamaie rasa
  • 250 g zahar farin
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 grame unt

Mod de preparare

Pentru aluat:

Se iau 2 oua se bat cu mixerul, se adauga 100 grame zahar, un plic de praf de copt si 7 linguri de ulei plus 2 linguri de faina si se mixeaza.


Separat se pune faina intr-un vas cu drojdie si un praf de sare se adauga apa si se framanta apoi se mai adauga si maiaua mixata si iar se framanta pana se obtine un aluat care se pune o jumatate de ora la dospit.


Umplutura:

Se ia dovleacul se taie mai mic, se curata de coaja, se da pe razatoare, se adauga coaja de lamaie si untul si 100 grame zahar, se caleste.

Se taie in 2 portii aluatul, se fac doua foi se intind pe tava tapetata cu faina intre ele se pune dovleacul, se da la cuptor tava pentru 45 minute.

Se scoate tava se taie placintele si se pudreaza cu restul de zahar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii