Placinta invartita cu branza

Se amesteca mai intai drojdia, zaharul si apa calda; se adauga apoi rand pe rand oul, laptele, faina; cand aluatul devine ca de clatite, se pune uleiu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 15-20g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 50ml apa calda
  • 150 ml lapte (de preferat cald)
  • o lingura zahar
  • faina cat cuprinde
  • 3-4 linguri ulei pentru aluat
  • 3-4 linguri ulei pt uns
  • sare dupa gust
  • Umplutura: 200-250g branza de vaci
  • 1 ou
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide (nu neaparat)

Mod de preparare

Se amesteca mai intai drojdia, zaharul si apa calda; se adauga apoi rand pe rand oul, laptele, faina; cand aluatul devine ca de clatite, se pune uleiul; faina in continuare, dar aluatul sa ramana moale; se framanta bine vreo 5 minute. Se intinde o foaie groasa de 1cm, se unge cu putin ulei, se impatureste si se da la frigider jumatate de ora. Se scoate, se intinde iar o foaie mai subtire de data asta. Se amesteca separat ingredientele de la umplutura, si se intind uniform pe toata foaia (mai putin marginile). Se ruleaza si se pune intr-o tava de cozonac unsa cu ulei. Se da la cuptorul incalzit dinainte, la foc mare la inceput, mijlociu dupa 15 minute. Cand s-a rumenit frumos este gata. Se unge cu ulei de 3, 4 ori pe parcursul coptului si cand se scoate.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca