Placinta (rulouri) cu dovleac si nuca

Imi plac teribil de mult nucile......aceasta placinta nu este printre preferatele mele dar dovleacul combinat cu nuca ii dau acestei placinte un alt gust ,o alta savoare.

Portii
14
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900 g dovleac ras
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • un pachet foi placinta
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 250 g nuci prajite
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare.

Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar. Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit.

Intre timp ne ocupam de nuci... le prajim (eu le-am prajit in cuptorul cu microunde... le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze). Dupa ce se racesc frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati mici sau le sfaramam cu ajutorul sucitorului.

Cand dovleacul s-a racit adaugam nucile si amestecam bine. Tapetam o tava cu hartie si ungem fiecare foaie de placinta in parte cu ulei folosind o pensula de bucatarie.

Mie mi-au iesit 4 rulouri/cate 3 foi pentru fiecare rulou in parte. Cantitatea de dovleac o impartim in patru parti. Asezam 3 foi de placinta una peste alta apoi punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou. La fel procedam si cu urmatoarele 3 rulouri. Asezam rulourile in tava, le ungem cu ulei si apoi dam tava la cuptor la 180 grade timp de circa 30 min. pana cand rulourile sunt frumos rumenite. Scoatem tava din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim. Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa