Placinta ruseasca

O placinta care dispare repede din farfurie.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua (de tara am folosit)
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri gris
  • 5 linguri smantana coaja de lamaie
  • esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam grisul cu smantana si lasam deoparte 30 min.

Intre timp mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.

Adagam branza de vaci, grisul si amestecam cu o paleta bine.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoare, cca 30-40 min.

Lasam sa se raceasca in tava dupa care o servim cu smantana, dulceata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii