Placinta Szeged

Framantam faina cu praful de copt, ouale, untura si zaharul, intindem aluatul la un deget grosime si il punem intr-o tava, punem urmatoarea umplutura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ½ kg faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 oua
  • 25 dkg untura
  • 10 dkg zahar
  • Pentru umplutura:
  • ½ l smantana de casa
  • 3 oua
  • 20 dkg faina
  • 5 dkg zahar
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • Putina sare
  • Stafide

Mod de preparare

Framantam faina cu praful de copt, ouale, untura si zaharul, intindem aluatul la un deget grosime si il punem intr-o tava, punem urmatoarea umplutura pe el: amestecam ½ l smantana de casa cu 3 oua, 20 dkg de faina, 5 dkg de zahar, coaja de lamaie rasa si putina sare. O intindem pe aluat, presaram cu stafide si coacem in cuptorul fierbinte.
Alte retete de prajituri

Diplomat

Tort de ciocolata

Prajitura cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca