Prajitura alba ca Zapada cu crema

Prajitura Alba ca zapada este o prajitura cu foi, fina, cu crema delicata de lamaie. Invata sa prepari aceasta prajitura din reteta in imagini, pas cu pas.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • o lingura de amoniac
  • 2 linguri de lapte
  • Crema:
  • 1 pahar de lapte
  • un praf de vanilie
  • 3 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar spuma.

Mod de preparare

Pentru prajitura Alba ca Zapada cu crema, se face un aluat din 250 g faina, 80 g unt, 1 ou, 2 linguri de zahar si o lingura de amoniac dizolvat in 2 linguri de lapte, aluat care se imparte in trei foi care se coc pe dosul tavii.

Crema - 1 pahar de lapte cu un praf de vanilie se pun la fiert. Din 3 linguri de faina si alt pahar de lapte se face o crema, care se toarna peste laptele fiert, apoi  amestecam pana se ingroasa, dupa care dam la rece.

Separat, batem 200 g unt cu 200 g zahar spuma, dupa care amestecam amandoua cremele si umplem foile care se lasa pana a doua zi.


Prajitura Alba ca Zapada cu crema se serveste a doua zi, presarata cu zahar pudra.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii