Prajitura alba cu crema de frisca

Prajitura alba cu crema de frisca este o reteta delicioasa de prajitura de casa. O prajitura cu crema fina cu aroma de frisca, usor vanilata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat- pt tava mare de aragaz:
  • 8 oua
  • 7 linguri apa
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri faina
  • 1 varf de sare
  • 1 varf cutit praf de copt
  •  
  • crema:
  • 3 budinci cu gust de frisca
  • 1 l lapte
  • 250 gr zahar
  • 500 gr margarina Rama

Mod de preparare

se bat albusurile spuma cu sare si apa, treptat se adauga zaharul si se bat spuma cu telul, cand spuma este intarita se adauga galbenusurile, se amesteca si la urma se pune faina cu praful de copt.

Tava de aragaz se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina si se bune blatul la cuptorul preincalzit inainte la foc moderat circa 25 min.

pt crema:

din ingredientele date se prepara budinca, dupa instructiunile de pe plic, apoi se lasa la racit si se mixeaza cu margarina la temperatura camerei.
Blatul se taie in 2, se unge cu 1/2 din crema, deasupra se pune crema ramasa si se presara nuca de cocos.


Prajitura alba cu crema de frisca se serveste felii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii