Prajitura albastra

Pentru pandispan se bat albusurile cu 6 linguri de zahar, praf de copt, zahar vanilat, pana se obtine o spuma tare, iar volumul se mareste de 2 ori. G

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 banane
  • 4 linguri sirop fructe
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 500g smantana grasa
  • un pachet cocos
  • un pachet zahar albastru
  • praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru pandispan se bat albusurile cu 6 linguri de zahar, praf de copt, zahar vanilat, pana se obtine o spuma tare, iar volumul se mareste de 2 ori. Galbenusurile se bat cu uleiul si cu un strop de sare, la fel, pana se obtine o spuma tare. Cele doua mase se omogenizeaza si se adauga faina. Se unge o tava si se da la copt pentru 20-30 minute. Dupa ce se stinge focul nu se deschide cuptorul, ci se lasa pandispanul acolo pana se raceste.

Sfat: bateti ingredientele cu un mixer la viteza mare, ungeti tava cu unt, atunci prajitura e mai aromata.

Pentru crema:

Bateti smantana cu restul zaharului pana se topeste zaharul.

Taiati pandispanul in 2 pe mijloc, partile interioare ungeti-le cu sirop de fructe Turnati o parte din crema peste prima felie de pandispan, puneti peste crema feliute de banane si astupati cu cea dea doua felie de pandispan. Cu restul cremei ungeti prajitura pe deasupra si presarati cu zahar albastru si aschii de cocos dupa fantezia si imaginatia dumneavoastra.


Se serveste taiat bucati, cu un suc fresh de portocale - e o combinatie deosebita.

Alte retete de prajituri recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din somon

M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat,...

Chiftelute din somon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca