Prajitura Aurora

Pentru prajitura Aurora se prepara un aluat bine framantat, din care se fac 4 foi. Este foarte buna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g margarina sau unt
  • 4 linguri de smantana
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • un varf de cutit de amoniac
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de gem
  • o esenta de rom
  • 200 ml lapte dulce
  • glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 g zahar
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru prajitura Aurora se prepara un aluat bine framantat, din care se fac 4 foi, din: 500 g faina, 150 g margarina sau unt, 4 linguri de smantana, 3 galbenusuri, 200 g zahar, un varf de cutit de amoniac.
Crema - 200 g unt, frecat cu 250 g zahar, adaugam 3 linguri de cacao, 3 linguri de gem, o esenta de rom si o foaie (din cele 4 preparate) inmuiata in 200 ml lapte dulce. Cu aceasta crema umplem cele trei foi ramase. Deasupra putem pune o glazura facuta din cele 3 albusuri batute cu 250 g zahar si cateva picaturi de zeama de lamaie.


Peste glazura putem face si un decor din ciocolata topita, apoi prajitura Aurora se poate servi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii