Prajitura Aurora

Pentru prajitura Aurora se prepara un aluat bine framantat, din care se fac 4 foi. Este foarte buna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g margarina sau unt
  • 4 linguri de smantana
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • un varf de cutit de amoniac
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de gem
  • o esenta de rom
  • 200 ml lapte dulce
  • glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 g zahar
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru prajitura Aurora se prepara un aluat bine framantat, din care se fac 4 foi, din: 500 g faina, 150 g margarina sau unt, 4 linguri de smantana, 3 galbenusuri, 200 g zahar, un varf de cutit de amoniac.
Crema - 200 g unt, frecat cu 250 g zahar, adaugam 3 linguri de cacao, 3 linguri de gem, o esenta de rom si o foaie (din cele 4 preparate) inmuiata in 200 ml lapte dulce. Cu aceasta crema umplem cele trei foi ramase. Deasupra putem pune o glazura facuta din cele 3 albusuri batute cu 250 g zahar si cateva picaturi de zeama de lamaie.


Peste glazura putem face si un decor din ciocolata topita, apoi prajitura Aurora se poate servi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide