Prajitura Budapest

Pentru crema de la prajitura Budapest aveti nevoie de 400 g lapte amestecat cu 100 g zahar si 4 linguri de gris.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de lapte si un
  • praf de copt stins
  • gem de caise
  • capsuni sau trandafiri
  • Crema:
  • 400 g lapte
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de gris
  • 200 g unt
  • 200 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Budapest se fac doua foi pe dosul tavii. Se bat spuma cu 4 oua, faina si zahar atat cat cantaresc 4 oua, se adauga 4u linguri de apa clocotita, alternata cu faina. Se unge tava cu unt, se da cu faina si se coace o foaie. Se aseaza o foaie maron peste care se pune gem de caise, capsuni sau trandafiri. Apoi se aseaza o  foaie alba peste care se pune crema.
Crema - 400 g lapte amestecat cu 100 g zahar si 4 linguri de gris, fiert ca o mamaliga; cand s-a racit, se freaca 200 g unt cu 200 g zahar si se adauga grisul cate putin, apoi se adauga zeama de lamaie.


La final, se pune foaia neagra peste care se presara zahar pudra, iar prajitura Budapest se poate servi.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos