Prajitura Budapest

Pentru crema de la prajitura Budapest aveti nevoie de 400 g lapte amestecat cu 100 g zahar si 4 linguri de gris.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de lapte si un
  • praf de copt stins
  • gem de caise
  • capsuni sau trandafiri
  • Crema:
  • 400 g lapte
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de gris
  • 200 g unt
  • 200 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Budapest se fac doua foi pe dosul tavii. Se bat spuma cu 4 oua, faina si zahar atat cat cantaresc 4 oua, se adauga 4u linguri de apa clocotita, alternata cu faina. Se unge tava cu unt, se da cu faina si se coace o foaie. Se aseaza o foaie maron peste care se pune gem de caise, capsuni sau trandafiri. Apoi se aseaza o  foaie alba peste care se pune crema.
Crema - 400 g lapte amestecat cu 100 g zahar si 4 linguri de gris, fiert ca o mamaliga; cand s-a racit, se freaca 200 g unt cu 200 g zahar si se adauga grisul cate putin, apoi se adauga zeama de lamaie.


La final, se pune foaia neagra peste care se presara zahar pudra, iar prajitura Budapest se poate servi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii