Prajitura Buturugi

Pentru prajitura Buturgi aveti nevoie de 200 g unt sau margarina, 200 g faina si 3 galbenusuri.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Banutii:
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g faina si
  • 3 galbenusuri
  • Bezelele:
  • 250 g zahar
  • 3 albusuri
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar; sirop:
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g zahar si
  • putina apa

Mod de preparare

Pentru prajitura Buturugi, se framanta un aluat, din care se intinde o foaie subtire, din care se fac banuti mici cu un paharel mic si se pun in tava la copt. Peste banuti, punem cu posul bezea si coacem la foc mic. Bezelele - 250 g zahar batut cu 3 albusuri. Crema - 4 oua batute cu 150 g zahar; compozitia se fierbe la Bain-Marie, dupa care se da la rece. Separat, se face un sirop gros din 2 linguri de cacao, 150 g zahar si putina apa, apoi se da la rece. Untul se freaca spuma si se adauga alternativ o lingura de crema de cacao si o lingura de crema de ou.


Lipim banutii cu bezeaua la interior, umplem cu crema si dam buturugile prin nuca macinata, apoi prajitura Buturugi se poate servi.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii