Prajitura Cafeina

Prajitura Cafeina este un desert delicios. Pentru acesta 6 albusuri se bat spuma cu 140 g zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 albusuri
  • 140 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 140 g nuci macinate
  • 1 ½ lingura de faina
  • un praf de copt stins
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de ness
  • 1 pachet de unt si
  • 100 g nuca macinata
  • Glazura:
  • 200 gr. de zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 2-3 linguri de lapte fierbinte si
  • 50 g unt topit.

Mod de preparare

Pentru prajitura Cafeina, 6 albusuri se bat spuma cu 140 g zahar, apoi cu 6  galbenusuri, 140 g nuci macinate si 1 ½ lingura de faina si un praf de copt stins. Tava se unge si se tapeteaza. Crema - 150 g zahar se freaca cu 2 galbenusuri si 2 linguri de ness, pe marginea plitei, apoi se adauga 1 pachet de unt si 100 g nuca macinata. Glazura - se amesteca 200 gr. de zahar pudra cu 2 linguri de cacao, apoi se toarna 2-3 linguri de lapte fierbinte si 50 g unt topit.


Dupa ce s-a racit, prajitura Cafeina se poate servi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...