Prajitura Caramel

Prajitura Caramel este o reteta de prajitura pufoasa, aromata, cu crema de caramel delicioasa. Nu iti ramane decat sa o incerci si sa te convingi, laudele nu vor intarzia sa apara.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 250g faina
  • 150g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare.
  • CREMA:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10g gelatina
  • 200g gem de caise.
  • GLAZURA:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri frisca lichida
  • 100g unt.
  • DECOR
  • 100g alune de padure
  • zahar caramelizat.

Mod de preparare

Pentru blatul prajiturii, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C.

Caramelizam zaharul la foc mic, stingem cu lapte amestecand continuu si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul, turnam peste ele caramelul cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu.

Luam crema de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in prealabil cu putina apa, amestecam bine si lasam totul la racit, apoi adaugam albusurile batute spuma tare si 150 ml frisca.

Blatul se taie in trei felii orizontale. Ungem primul blat cu gem, adaugam un strat de frisca (150 ml) (eu aici am adaugat si putina gelatina rosie ca sa nu am surprize cu frisca), asezam cel de-al doilea blat, adaugam crema caramel si acoperim cu ultimul strat de blat.

Pentru glazura, caramelizam zaharul, turnam peste el frisca lichida si untul, amestecam bine pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care lasam la racit. Cand este doar foarte putin calda, turnam glazura peste prajitura.


Decoram prajitura caramel cu zahar caramelizat si alune de padure. Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

E vara, e cald, mie una nu-mi place sa "fac foc" in bucatarie, asa ca aleg retete simple care se fac repede. Partea buna e ca...

Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii