Prajitura Carpati

O prajitura foarte cunoscuta cu foi si crema de ciocolata este Prajitura Carpati, care semana cu dobosul sau cu prajitura excelent. Prajitura Carpati este o delicioasa reteta de prajitura foarte simpla. Aveti nevoie pentru a o prepara de oua, lapte, faina, zahar, ulei, unt, cacao si nuci.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 1
  • 5 cani lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1-2 lingurite amoniac
  • 1
  • 2 kg faina
  • Pentru crema I:
  • 6-7 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 500 gr zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 1/2 ceasca apa
  • mirodenii
  • Pentru crema II:
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • 3-4 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 300 gr nuci
  • 2-3 fiole esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 7-8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4-5 linguri apa
  • 100 gr margarina

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru foi, se imparte in 12 parti egale si se coc 12 foi pe fundul unei tavi.

Pentru crema I se arde zaharul pe jumatate, apoi se stinge cu apa. Dupa ce s-a topit, se adauga 500 ml lapte, iar in cealalta jumatate se adauga faina. Se fierbe totul, amestecand continuu. La sfarsit se adauga margarina si mirodeniile.

Pentru crema II se pune pe foc apa, zaharul, cacaua si se fierbe totul pana se topeste zaharul, apoi se adauga margarina. Cand s-a racit se adauga nucile si esenta. Pentru glazura se pun la fiert toate ingredientele si se lasa sa dea in clocot. Se incepe apoi ansamblarea prajiturii. Se pune o foaie unsa cu zahar ars, apoi se asaza o foaie unsa cu crema de cacao rece si tot asa. Se lasa pana a doua zi la rece. Se taie prajitura in patrate, apoi in triunghiuri si se asaza sub forma de piramida, lipind cu crema cate doua triunghiuri intre ele.

Pe laterale se toarna glazura fierbinte si se orneaza cu nuci macinate sau zahar ars.


Prajitura Carpati se lasa cateva ore sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa