Prajitura Caterinca

Pentru prajitura Caterinca se fac 4 foi din 500-650 g faina, 250 g unt, 200 g zahar, o lingurita de amoniac.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500-650 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • o lingurita de amoniac
  • lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • Crema :
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • o lingura de cacao
  • 2 linguri de dulceata
  • 2 linguri de rom si foaia inmuiata in lapte
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Caterinca se fac 4 foi din 500-650 g faina, 250 g unt, 200 g zahar, o lingurita de amoniac stins cu lapte caldut, 4 galbenusuri. O foaie se sfaramiteaza si se stropeste cu 100 ml de lapte. Crema – se freaca 200 g zahar cu 200 g unt, o lingura de cacao, 2 linguri de dulceata, 2 linguri de rom si foaia inmuiata in lapte. Glazura – se bat spuma 4 albusuri cu 200 g zahar.


Prajitura Caterinca se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca