Zilele trecute mi s-a facut dor de copilarie, dor de bunatatile ce ni le facea mama. Prajitura asta o aveam mereu pe masa de sarbatori si noi o adoram, ca doar nu degeaba intai trebuia sa ne faca mama prajituri sa mancam pe saturate si apoi pentru masa de sarbatori. Am preparat-o zilele astea si este la fel de delicioasa si tot la fel de repede s-a si consumat.
Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete. Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta. Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei. La final adaugam esenta de vanilie. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute. Glazura: Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc. Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform. Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute. Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra. O lasam sa se raceasca, o portionam si servim. Sa aveti pofta!
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti