Prajitura Cocosa

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul. Se adauga albusurile bat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 18 linguri de faina
  • 18 linguri de ulei
  • 18 linguri de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Sirop:
  • 1 cana de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cub de margarina pentru prajituri
  • Ornament:
  • 1 pachet de fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul.

Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca, dupa care se adauga treptat faina, in care s-a amestecat praful de copt.

Se obtine o compozitie ca de chec (nici groasa, nici subtire) care se toarna intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se pune tava in cuptorul incalzit la 180° C si se lasa sa se coaca timp de 30 de min., pana prinde o culoare aurie la suprafata (se poate proba din cand in cand cu o scobitoare, cand nu mai ramane coca pe aceasta, prajitura este gata).

Se opreste cuptorul, iar tava se lasa inauntru.

Sirop

Intr-un ibric, zaharul imbibat in apa se pune pe aragaz, cand s-a topit zaharul, se adauga cacao si se da intr-un clocot. Se ia de pe foc si se adauga margarina si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se adauga si romul.

Blatul se taie in patratele sau romburi care vor fi, pe rand, scufundate in sirop si apoi date prin nuca de cocos.

Se aseaza pe un platou si se servesc.

Pofta buna!
Pregatire 30 min,

Coacere 40 min

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de miel

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de...

Ciorba de miel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii