Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina.
Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina, apoi se face o bila care se tine la frigider timp de o ora. Se tapeteaza tava mare de aragaz si se intinde aluatul intr-o foaie, dupa care se da la cuptor timp de 15-20 de minute. Se scoate tava si ungem blatul cu gem de zmeura sau capsuni. Peste gem adaugam cele 5 albusuri batute spuma cu 160 g zahar, 120 gr. de alune macinate, 30 g unt topit, 60 g faina si o lingura de lapte, dupa care se da tava din nou la cuptor. Dupa ce s-a copt, se taie cu un pahar in forma de semiluna, apoi se pun pe tava una langa alta ca sa se usuce albusul.
Prajitura Crai Nou se serveste dupa ce s-a racit.
Cred că aveți cu toții o tigaie pe care o considerați perfectă; cea cu care vă place să lucrați, cea în care ați...
Clătite delicioase cu unt de arahide și migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.