Prajitura Crai Nou

Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • gem de zmeura sau capsuni
  • 5 albusuri
  • 160 g zahar
  • 120 gr. de alune macinate
  • 30 g unt topit
  • 60 g faina si o
  • lingura de lapte.

Mod de preparare

Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina, apoi se face o bila care se tine la frigider timp de o ora. Se tapeteaza tava mare de aragaz si se intinde aluatul intr-o foaie, dupa care se da la cuptor timp de 15-20 de minute. Se scoate tava si ungem blatul cu gem de zmeura sau capsuni. Peste gem adaugam cele 5 albusuri batute spuma cu 160 g zahar, 120 gr. de alune macinate, 30 g unt topit, 60 g faina si o lingura de lapte, dupa care se da tava din nou la cuptor. Dupa ce s-a copt, se taie cu un pahar in forma de semiluna, apoi se pun pe tava una langa alta ca sa se usuce albusul.


Prajitura Crai Nou se serveste dupa ce s-a racit.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!