Prajitura Creasta Cocosului

Prajitura Creasta Cocosului este un desert delicios. Aveti nevoie de faina, unt sau margarina si drojdie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 30 g drojdie
  • 3 linguri de smantana si
  • sare.

Mod de preparare

Pentru prajitura Creasta Cocosului, din 300 g faina, 250 g unt sau margarina, 2 galbenusuri, 30 g drojdie dizolvata in o lingura de apa, 3 linguri de smantana si sare, se face un aluat care se lasa sa stea timp de 2 ore, apoi se portioneaza si se umple cu gem. La final, se unge cu albus si se da prin zahar tos. Se intinde cu vergeaua o foaie subtire care se taie dreptunghiuri. Acestea se ung cu gem, punem parte peste parte, crestam cu cutitul, ungem cu albus si presaram cu zahar tos deasupra.


Prajitura Creasta Cocosului se poate servi, dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii