Prajitura cu afine si branza de vaci

Pentru prajitura cu afine si branza de vaci va trebuie 175 g biscuiti faramitati, 75 g unt topit, 100 g fulgi de nuca de cocos.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g biscuiti faramitati
  • 75 g unt topit
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • o lingura de gelatina
  • 12 linguri de apa clocotita
  • 450 g branza de vaci proaspata
  • 300 g frisca
  • 4 linguri de zahar tos
  • 125 g de afine sau mure si
  • ½ de lingura de zahar pudra

Mod de preparare

Pentru prajitura cu afine si branza de vaci, ungeti si tapetati cu hartie o tava rotunda cu baza detasabila, amestecati biscuitii cu untul si cu 50 gr. de fulgi de cocos si puneti un strat uniform. Puneti gelatina si 4 linguri de apa clocotita intr-un vas la Bain-Marie si amestecati bine restul de nuca de cocos cu restul de apa clocotita, apoi bateti frisca, amestecati cu branza de vaci si  incorporati amestecul din nuca de cocos, gelatina si zahar.


Turnati in forma peste baza de biscuiti, dati la rece timp de trei - patru ore, apoi asezati prajitura cu afine si branza de vaci pe un platou si ornati cu afine si zahar pudra, apoi serviti.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii