Prajitura cu afine si branza de vaci

Pentru prajitura cu afine si branza de vaci va trebuie 175 g biscuiti faramitati, 75 g unt topit, 100 g fulgi de nuca de cocos.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g biscuiti faramitati
  • 75 g unt topit
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • o lingura de gelatina
  • 12 linguri de apa clocotita
  • 450 g branza de vaci proaspata
  • 300 g frisca
  • 4 linguri de zahar tos
  • 125 g de afine sau mure si
  • ½ de lingura de zahar pudra

Mod de preparare

Pentru prajitura cu afine si branza de vaci, ungeti si tapetati cu hartie o tava rotunda cu baza detasabila, amestecati biscuitii cu untul si cu 50 gr. de fulgi de cocos si puneti un strat uniform. Puneti gelatina si 4 linguri de apa clocotita intr-un vas la Bain-Marie si amestecati bine restul de nuca de cocos cu restul de apa clocotita, apoi bateti frisca, amestecati cu branza de vaci si  incorporati amestecul din nuca de cocos, gelatina si zahar.


Turnati in forma peste baza de biscuiti, dati la rece timp de trei - patru ore, apoi asezati prajitura cu afine si branza de vaci pe un platou si ornati cu afine si zahar pudra, apoi serviti.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa si doi ani de bucataras

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul! Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare...

Paine de casa si doi ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii