Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu amoniac sunt necesare urmatoarele ingrediente: amoniac, galbenusuri, zahar, unt, nuci, migdale, amoniac.
Se freaca zaharul cu untul, adaugand treptat cate un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pana cand compozitia se albeste. Se pune faina si se framanta repede ca sa se obtina o coca moale. Se intinde o foaie de grosimea unui deget si se pune in tava. Se unge foaia cu putin ou si se presara nuca sau migdalele taiate. Se coace la inceput la foc mic, apoi mai mare.
Se taie in formele dorite dupa ce s-a racit complet.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu piersici
Prajitura cu mere si biscuiti
Prajitura cu morcovi
Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovazOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj