Prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars. Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de ananas taiate in doua si se stropesc cu sucul lamai. Untul se bate sp

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ananas felii (proaspat sau din conserva)
  • 380g zahar
  • 110g unt
  • 130g faina
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri lapte
  • vanilie
  • sare
  • o lamaie
  • frisca (optional)

Mod de preparare

Din 180 g zahar se face zahar ars. Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de ananas taiate in doua si se stropesc cu sucul lamai. Untul se bate spuma, se adauga apoi amestecand mereu zaharul ramas si oule pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt, sare si vanilie si se pune jumatate in crema de unt. Laptele se adauga apoi in aceasta compozitie si se completeaza cu restul de faina. Se coace la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute.


Se orneaza, optional cu frisca.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca