Prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars. Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de ananas taiate in doua si se stropesc cu sucul lamai. Untul se bate sp

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ananas felii (proaspat sau din conserva)
  • 380g zahar
  • 110g unt
  • 130g faina
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri lapte
  • vanilie
  • sare
  • o lamaie
  • frisca (optional)

Mod de preparare

Din 180 g zahar se face zahar ars. Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de ananas taiate in doua si se stropesc cu sucul lamai. Untul se bate spuma, se adauga apoi amestecand mereu zaharul ramas si oule pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt, sare si vanilie si se pune jumatate in crema de unt. Laptele se adauga apoi in aceasta compozitie si se completeaza cu restul de faina. Se coace la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute.


Se orneaza, optional cu frisca.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...