Prajitura cu banane

Untul topit, se amesteca impreuna cu biscuitii si ciocolata maruntita. Se toarna compozitia intr-un vas, se preseaza usor si se pune apoi la rece pent

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 775 gr biscuiti maruntiti
  • 25 gr ciocolata maruntita
  • 75 gr unt
  • Pentru crema:
  • 2 banane
  • sucul de la 1 jumatate lamaie
  • 250 gr crema caramel (din plic)
  • 300 ml frisca
  • 7 lingura de ness

Mod de preparare

Untul topit, se amesteca impreuna cu biscuitii si ciocolata maruntita. Se toarna compozitia intr-un vas, se preseaza usor si se pune apoi la rece pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp, se decojesc bananele, se taie feliute, se asaza peste stratul de biscuiti si se stropesc cu suc de lamaie. Se toarna din jumatate de cantitate de crema de caramel gata preparata intr-un strat uniform peste banane. In frisca batuta se incorporeaza cafeaua, iar apoi se pune frisca peste crema. Se toarna restuld e crema ramasa si se pune prajitura la frigider.
Prajitura se serevste dupa cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Lapte de pasare

Prajitura televizor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...