Prajitura cu bezea

Se amesteca untul cu faina, se face o adincitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smintina, doua linguri de zahar, otetul si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 200 gr. unt (din care 25 gr. pentru uns forma)
  • 4 linguri marmelada
  • 1 lingura otet
  • 1 virf de cutit bicarbonat
  • ¼ kg zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri smintina

Mod de preparare

Se amesteca untul cu faina, se face o adincitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smintina, doua linguri de zahar, otetul si bicarbonatul. Se framinta bine. Se imparte coca in doua. Se unge tava, se intinde jumatate din coca, se unge cu marmelada, se acopera cu restul de coca. Se da la cuptor. Cind este gata coapta, se bat pe baia de aburi doua albusuri cu restul de zahar. Se pun doua picaturi de otet. Cu aceasta bezea se unge prajitura si se lasa la cuptor pina se intareste. Se taie calda.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de caise

Gem de caise
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise