Prajitura cu bezea si visine

Prajitura cu bezea si visine este o bijuterie! O prajitura cu visine si un strat crocant de bezea va face fata cu succes unei mese festive sau unei dupa-amieze calde de vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat alb:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 175 g faina
  • 125 ml lapte rece
  • 75 ml ulei
  • zahar vanilat(esenta)
  • o lingurita parf de copt.
  • blat cacaoa:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g cacaoa
  • 125 lapte
  • 75 ml ulei
  • esenta
  • o lingurita praf de copt.
  • bezea alba:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 175 g zahar
  • o lingurita zahar vanilat
  • o lingurita amidon porumb
  • bezea cacaoa:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 175 g zahar
  • o lingurita cacaoa
  • zahar vanilat
  • umplutura:
  • 500 g visine coapte bine
  • 150 g zahar
  • o lingura Gelfix

Mod de preparare

1. Se prepara blatul alb mixand galbenusurile cu zaharul, esenta apoi cu uleiul si laptele rece. Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestec.

Se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma rotunda de tort,cu diametrul de 25 cm, apoi se toarna aluatul si se da la copt 20 minute la foc potrivit.
Intre timp se prepara bezeaua cu cacaoa, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat in ploaie, zaharul vanilat si la urma cacaoa cernuta.
Dupa cele 20 minute se scoate blatul si se toarna bezeaua deaspra si se mai lasa cca .5 minute.
Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.

2. La fel se procedeaza si cu cel de-al-2-lea balt, in care se pune si cacaoa amestecata cu faina si parful de copt, iar bezeaua ramane alba, la sfarsit dupa ce s-a intarit bine se adauga si lingurita de amidon alimentar.

3. Se scot samburii din visinele spalate apoi se toarna zaharul si se dau in cateva clocote ,pe flacara mai mica apoi adaugam Gelfix-ul amestecat cu o lingura de zahar, se mai lasa 5 minute apoi se opreste focul si se se lasa sa se raceasca bine.

4. Se monteaza prajitura in forma in care am copt blaturile.

Intai se aseaza blatul alb cu bezea de cacaoa apoi se toarna jeleul cu visine, se aseaza cel de-al 2-lea blat cu cacaoa si bezeaua alba si se lasa 2-3 ore la frigider. Se scoate din forma pe platou ,se decoreaza cu visine si jeleu, apoi se portioneaza in felii subtiri.
Pofta buna!
http://shabbychicshop.ro/veioze/242-veioza-neagra-sia.html


Prajitura cu visine si bezea se serveste dupa ce a stat la frigider.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec economic cu mere

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Deyu. 

Desert chec economic cu mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii