Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Prajitura cu biscuiti si ciocolata este in primul rand delicioasa! Deloc greu de preparat, aceasta reteta de prajitura cu crema de branza este perfecta dupa sarbatori, se poate prepara cu biscuiti ramasi, cornulete sau cozonac.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati blat biscuiti:
  • 300g biscuiti fragezi (dati la robot sau macinati)
  • mai puteti folosi cornulete intarite sau felii de cozonac - dar sa fie tari.
  • o esenta de rom
  • 250g margarina pentru crema
  • 150 g crema de ciocolata (finetti)
  • 150 g miez de nuca macinat
  • o lingura de cacao
  •  
  • Cantitati crema:
  • 150 g frisca proaspata(sau smantana grasa)
  • 250 g crema de branza de vaci grasa(eu folosesc Lacteea)
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 2 bucati tableta ciocolata cu lapte de menaj
  • data prin razatoare
  • un plic de gelatina
  •  
  • Pentru ornat:
  • cativa biscuiti glazurati sau cu jeleu
  • cateva bombonele de ciocolata
  • 150 g frisca cu ciocolata

Mod de preparare

Preparare:

1. Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca macinat si cu lingura de cacao apoi se toarna peste ei margarina topita in care am amestecat crema de ciocolata si se amesteca bine pana la o omogenizare perfecta
Acest amestec se toarna intr-o tava cu inel, reglabila ,dupa ce marginea a fost decorata cu biscuitii cu jeleu, apoi se preseaza bine cu o lingura, pentru a obtine un blat legat - ca la cheesecake.

2. Se amesteca bine frisca cu branzica, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna gelatina, in fir subtire, dupa ce a fost topita in apa rece si apoi la bain -marin (conform instructiunilor de pe plic).

La sfarsit, dupa ce a fost omogenizat amestecul, se presara si fulgii de ciocolata (ciocolata de menaj data prin razatoare). Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti si se da la frigider cateva ore (este bine sa se lase de seara pana adoua zi).

Se slabeste forma si se scoate prajitura pe platou, apoi se decoreaza cu frisca cu ciocolata si bombonele
Pofta buna!


Prajitura cu biscuiti si ciocolata este delicioasa, se prepara usor si puteti folosi diferite dulciuri sau biscuiti ramasi de la alte retete.

Reteta de prajitura a fost propusa de ani67 pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Japoneze

De mult timp imi doream sa fac aceste painici dar cand ma uitam la ele ziceam ca e greu modul de impletit si cedam..Acum,...

Japoneze
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca