Prajitura cu biscuiti si ciocolata este in primul rand delicioasa! Deloc greu de preparat, aceasta reteta de prajitura cu crema de branza este perfecta dupa sarbatori, se poate prepara cu biscuiti ramasi, cornulete sau cozonac.
Preparare:
1. Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca macinat si cu lingura de cacao apoi se toarna peste ei margarina topita in care am amestecat crema de ciocolata si se amesteca bine pana la o omogenizare perfecta
Acest amestec se toarna intr-o tava cu inel, reglabila ,dupa ce marginea a fost decorata cu biscuitii cu jeleu, apoi se preseaza bine cu o lingura, pentru a obtine un blat legat - ca la cheesecake.
2. Se amesteca bine frisca cu branzica, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna gelatina, in fir subtire, dupa ce a fost topita in apa rece si apoi la bain -marin (conform instructiunilor de pe plic).
La sfarsit, dupa ce a fost omogenizat amestecul, se presara si fulgii de ciocolata (ciocolata de menaj data prin razatoare). Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti si se da la frigider cateva ore (este bine sa se lase de seara pana adoua zi).
Se slabeste forma si se scoate prajitura pe platou, apoi se decoreaza cu frisca cu ciocolata si bombonele
Pofta buna!
Prajitura cu biscuiti si ciocolata este delicioasa, se prepara usor si puteti folosi diferite dulciuri sau biscuiti ramasi de la alte retete.
Reteta de prajitura a fost propusa de ani67 pe forum culinar.
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa