Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra

Aceasta prajitura o facea bunica mea si era delicioasa asa ca m-am hotarat sa o fac si eu.

Portii
8
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru blat
  • 300 g biscuiti digestivi sau populari
  • 200ml margarina lichida Unirea
  • Pentru ornat
  • 30 de visine
  • 30 g ciocolata alba

Mod de preparare

Prepararea cremei se face la bain-marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul: un vas mai mare in care se pune apa si vasul in care preparam crema si pe care o vom pune peste cea cu apa fiarta. Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa stea pe aburi trebuie sa vina perfect in vasul cu apa, dar sa nu atinga apa fierbinte. De obicei eu folosesc un castron de inox.


Punem in vasul de inox ouale, zaharul si zahatul vanila Amestecam cu telul continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, apoi adaugam cacao. Amestecam pentru o buna omogenizare. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie Lasam crema sa se racoreasca si adaugam untul moale amestecand bine pentru ca acesta sa fie bine incorporat in crema. Intre timp ne ocupam de blat.


Maruntim biscuitii; eu i-am maruntit cu mana pentru ca-mi place sa ramana si bucati mai mari.Ii punem intr-un vas peste care adaugam margarina lichida. Amestecam bine astfel incat biscuitii sa absoarba toata grasimea. Tapetam o forma detasabila de tort cu folie alimentara sau folie de aluminiu. Amestecul de mai sus (blatul) il punem in forma de tort si o intandem uniform cu ajutorul unei palete. Dam la frigider pentru ca blatul sa se intareasca.


Cand blatul s-a intarit punem peste el crema de cacao si nivelem. Ornam cu ciocolata alba si visine. Dam la frigider pentru 2-3 apoi scoatem prajitura din forma si o taiem.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa