Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra

Aceasta prajitura o facea bunica mea si era delicioasa asa ca m-am hotarat sa o fac si eu.

Portii
8
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru blat
  • 300 g biscuiti digestivi sau populari
  • 200ml margarina lichida Unirea
  • Pentru ornat
  • 30 de visine
  • 30 g ciocolata alba

Mod de preparare

Prepararea cremei se face la bain-marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul: un vas mai mare in care se pune apa si vasul in care preparam crema si pe care o vom pune peste cea cu apa fiarta. Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa stea pe aburi trebuie sa vina perfect in vasul cu apa, dar sa nu atinga apa fierbinte. De obicei eu folosesc un castron de inox.


Punem in vasul de inox ouale, zaharul si zahatul vanila Amestecam cu telul continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, apoi adaugam cacao. Amestecam pentru o buna omogenizare. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie Lasam crema sa se racoreasca si adaugam untul moale amestecand bine pentru ca acesta sa fie bine incorporat in crema. Intre timp ne ocupam de blat.


Maruntim biscuitii; eu i-am maruntit cu mana pentru ca-mi place sa ramana si bucati mai mari.Ii punem intr-un vas peste care adaugam margarina lichida. Amestecam bine astfel incat biscuitii sa absoarba toata grasimea. Tapetam o forma detasabila de tort cu folie alimentara sau folie de aluminiu. Amestecul de mai sus (blatul) il punem in forma de tort si o intandem uniform cu ajutorul unei palete. Dam la frigider pentru ca blatul sa se intareasca.


Cand blatul s-a intarit punem peste el crema de cacao si nivelem. Ornam cu ciocolata alba si visine. Dam la frigider pentru 2-3 apoi scoatem prajitura din forma si o taiem.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata hawaiana

Am vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!

Salata hawaiana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca