Prajitura cu branza de vaci

1. Inainte sa ne apucam sa facem aluatul punem la inmuiat stafidele si caisele. Peste ele stoarcem o portocala si adaugam esenta de rom. Le lasam cam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 11 linguri cu zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 9 linguri cu ulei
  • 250 ml iaurt
  • coaja de lamaie
  • 1 plic cu praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 350 g faina
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 10 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura de gris
  • 3 linguri cu praf de budinca cu gust de vanilie(in loc de aceasta se poate pune gris)
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • stafide
  • caise deshidratate-optional

Mod de preparare

1. Inainte sa ne apucam sa facem aluatul punem la inmuiat stafidele si caisele. Peste ele stoarcem o portocala si adaugam esenta de rom. Le lasam cam jumatate de ora.

2. Se bat ouale spuma, apoi punem zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare cateva minute pana cresc in volum, apoi punem uleiul, iaurtul si in final faina, praful de copt stins, coaja de lamaie.

3. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina

4. Pentru umplutura, batem ouale spuma, punem zaharul si apoi branza.

In final punem grisul, praful de budinca, coaja de lamaie, vanilia, stafidele scurse.

5. Peste compozitia din tava punem cu lingura branza sub forma de gramajoare. Ornam fiecare gramajoara cu 1 visina si cu caisele scurse.

Lasam intre 45 minute si 1 ora la foc potrivit(eu am lasat la 180 pe ventilator 45 min), verificam cu scobitoarea daca s-a copt.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu branza de vaci a fost propusa de alis pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Prajitura cu branza si vanilie,

Vargabeles(Prajitura cu branza)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de...

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca