Prajitura cu branza de vaci si bezea

Pentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, treptat, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul I:
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • faina
  • sare
  • Pentru blatul II:
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri de zahar
  • 50 gr stafide
  • sare
  • Pentru blatul III:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Pentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, treptat, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, sarea si faina. Se lasa aproximativ o ora la rece. Intre timp se bat cu mixerul, ingredientele pentru cel de-al doilea blat, iar separat se amesteca cele pentru al treilea blat. Se tapeteaza cu unt o tava si se asaza pe rand straturile 1, 2 si 3. Se da la cuptor prajitura, la foc potrivit, timp de 45 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Turta dulce Prajitura televizor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...