Prajitura cu branza dulce si cacao

Blat: Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul. Se adauga apoi cele 10 linguri de ulei si praful de sare. Dupa ce uleiul a fost i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 10 linguri de lapte
  • un pachet de praf de copt
  • 10 linguri faina
  • o lingura cacao
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Crema: 800 grame de branza
  • 3 oua
  • 3 linguri rase de faina
  • 2 linguri gris
  • jumatate de pachet de praf de copt
  • 5 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • stafide

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul.

Se adauga apoi cele 10 linguri de ulei si praful de sare.

Dupa ce uleiul a fost incorporat, se adauga laptele rece, praful de copt, faina si cacaoa. Daca vreti ca blatul sa fie si mai inchis la culoare, puteti adauga mai multe linguri de cacao. Eu zic ca o lingura e suficienta. Dupa ce s-a amestecat si cacaoa, se mai adauga cele doua pliculete de zahar vanilat si se pune deoparte sa se odihneasca.

Crema:

Intr-un alt bol, tot la fel de incapator, branza se freaca cu ouale. Se amesteca bine, iar apoi se adauga faina si grisul. Se pun si cele 4 linguri de zahar, zaharul vanilat si praful de copt. Coaja de lamaie ramane ultima pe lista de adaugat. Gustati branza pentru a va asigura ca are gustul care va place. Tava se acopera cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitia maro. O sa para foarte putina, dar o sa creasca atunci cand o bagati la cuptor. Peste ea, se pune toata crema de branza. Se toarna apoi cealalta "foaie" maro. Cu o lingura sau un cutit, intindeti blatul maro astfel incat sa acopere branza. Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40-45 de minute. Eventual dupa 40 de minute, o incercati cu scobitoarea.

Am pudrat-o cu putin zahar amestecat cu vanilie si am taiat-o cubulete dupa ce s-a racit putin.
Reteta Prajitura cu branza dulce si cacao a fost propusa de Ella Dee

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...