Prajitura cu branza dulce si mac este o prajitura de casa delicioasa si foarte aspectuoasa. Contrastul alb-negru dintre branza si mac ne incanta privirea, iar gustul vine ca o complentare.
Pt aluat se amesteca toate ingredientele si se da coca rezultata la rece cel putin 30min. Apoi se intinde in tava de tort pregatita cu hartie de copt. Am pus-o cu ajutorul foliei si am ridicat o margine. Se inteapa cu furculita.
Am amestecat apoi macul macinat cu cele 7 linguri de lapte si am turnat peste foaie. Am pus in cuptorul inainte incalzit vreo 7-9-10min (ca nu stiu exact) la 185 grade.
Se amesteca branza cu zaharul, untul, praful de budinca si galbenusurile.
Se bat albusele spuma tare si se incorporeaza usor in crema apoi se toarna usor pe blat.
Apoi se coace in continuare. Se incearca cu o scobitoare si se lasa la racit.
Ar fi bine sa fie lasata cateva ore bune la racit, (eu am taiat-o destul de repede) astfel ca branza se intareste si poate fi taiata perfect.
Reteta de prajitura cu crema de branza si mac a fost propusa de s_tana pe forum culinar.
Serviti prajitura cu branza de vaci si mac dupa ce s-a racit.
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am...
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile taleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj