Prajitura cu branza dulce si mac

Prajitura cu branza dulce si mac este o prajitura de casa delicioasa si foarte aspectuoasa. Contrastul alb-negru dintre branza si mac ne incanta privirea, iar gustul vine ca o complentare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 250g faina
  • 75g zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1ou
  • 125g unt rece
  • 1plic praf de copt.
  •  
  • Umplutura:
  • 1pachet de mac+zahar de 250g (din lipsa de instrument de macinat macul am luat gata facut)
  • dar cred ca se poate inlocui cu 150g mac + 100g zahar care se macina impreuna
  • 7linguri lapte
  • 4oua
  • 100g zahar
  • 75g unt moale
  • 500g crema de branza
  • quark
  • 1plic budinca
  • 1lingura zahar pudra

Mod de preparare

Pt aluat se amesteca toate ingredientele si se da coca rezultata la rece cel putin 30min. Apoi se intinde in tava de tort pregatita cu hartie de copt. Am pus-o cu ajutorul foliei si am ridicat o margine. Se inteapa cu furculita.

Am amestecat apoi macul macinat cu cele 7 linguri de lapte si am turnat peste foaie. Am pus in cuptorul inainte incalzit vreo 7-9-10min (ca nu stiu exact) la 185 grade.

Se amesteca branza cu zaharul, untul, praful de budinca si galbenusurile.

Se bat albusele spuma tare si se incorporeaza usor in crema apoi se toarna usor pe blat.

Apoi se coace in continuare. Se incearca cu o scobitoare si se lasa la racit.

Ar fi bine sa fie lasata cateva ore bune la racit, (eu am taiat-o destul de repede) astfel ca branza se intareste si poate fi taiata perfect.

Reteta de prajitura cu crema de branza si mac a fost propusa de s_tana pe forum culinar.


Serviti prajitura cu branza de vaci si mac dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am...

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca