Prajitura cu branza dulce si mac

Prajitura cu branza dulce si mac este o prajitura de casa delicioasa si foarte aspectuoasa. Contrastul alb-negru dintre branza si mac ne incanta privirea, iar gustul vine ca o complentare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 250g faina
  • 75g zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1ou
  • 125g unt rece
  • 1plic praf de copt.
  •  
  • Umplutura:
  • 1pachet de mac+zahar de 250g (din lipsa de instrument de macinat macul am luat gata facut)
  • dar cred ca se poate inlocui cu 150g mac + 100g zahar care se macina impreuna
  • 7linguri lapte
  • 4oua
  • 100g zahar
  • 75g unt moale
  • 500g crema de branza
  • quark
  • 1plic budinca
  • 1lingura zahar pudra

Mod de preparare

Pt aluat se amesteca toate ingredientele si se da coca rezultata la rece cel putin 30min. Apoi se intinde in tava de tort pregatita cu hartie de copt. Am pus-o cu ajutorul foliei si am ridicat o margine. Se inteapa cu furculita.

Am amestecat apoi macul macinat cu cele 7 linguri de lapte si am turnat peste foaie. Am pus in cuptorul inainte incalzit vreo 7-9-10min (ca nu stiu exact) la 185 grade.

Se amesteca branza cu zaharul, untul, praful de budinca si galbenusurile.

Se bat albusele spuma tare si se incorporeaza usor in crema apoi se toarna usor pe blat.

Apoi se coace in continuare. Se incearca cu o scobitoare si se lasa la racit.

Ar fi bine sa fie lasata cateva ore bune la racit, (eu am taiat-o destul de repede) astfel ca branza se intareste si poate fi taiata perfect.

Reteta de prajitura cu crema de branza si mac a fost propusa de s_tana pe forum culinar.


Serviti prajitura cu branza de vaci si mac dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...