Prajitura cu branza si stafide

Aceasta reteta de prajitura cu branza si stafide este una foarte simpla. Se prepara din faina, zahar, lapte, oua, branza dulce, stafide si unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 750 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 gr unt
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza duce
  • 100 gr stafide
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 ou batut pentru uns
  • 1 lingura margarina pentru uns

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, untul topit si se omogenizeaza bine. Se coace blatul pentru prajitura intr-o tava cu diametrul de 28 cm, timp de 25 de minute la 180 grade. Cand este aproape gata, se scoate blatul si se toarna crema de branza. Pentru crema se mixeaza branza cu stafidele, oul, vanilia si zaharul. Se introduce blatul cu crema din nou in cuptor si se mai lasa 20 de minute.


Prajitura se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Pasca cu smantana

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu cacao si fructe confiate

Pentru ca mi-au ramas niste albusuri de la cozonaci, m-am gandit sa le transform in niste checuri delicioasa, asa ....ca la...

Chec cu cacao si fructe confiate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca