Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici

Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici este o reteta de prajitura delicioasa, consistenta cu un jeleu revigorant de piersici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • crema:
  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 50 g zahar vanilat
  • 300 ml frisca lichida(sau smantana grasa)
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g seminte de mac
  • 150 ml lapte indulcit cu 2 linguri de zahar
  • decor:
  • 4-5 piersici
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 plic Tort -Gelle

Mod de preparare

1. Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.

2. Se mixeaza frisca sau smantana impreuna cu zaharul vanilat pana se intareste,se adauga branza de vaci,scursa bine,zaharul pudra si semintele de mac,care inainte au fost fierte cateva minute in laptele indulcit si apoi scurse bine si lasate sa se raceasca. Se omogenizeaza bine crema.

3. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile, asezand primul blat deasupra se toarna crema de branza cu mac, se vine cu al 2-lea blat deasupra ei ,se preseaza usor cu mana si se da la rece.

4. Piersicile se spala si se sterg bine apoi se feliaza in feliute subtiri.Separat fierbem apa cu zaharul apoi adaugam si feliutele si le lasam la foc mic,sa fiarba 10 minute. Se strecoara siropul rezultat iar feliutele se lasa sa se raceasca pe un platou apoi se decoreaza prajitura cu ele. In siropul oprit,adaugam plicul de Tort-Gelle apoi il dam intr-un clocot pe aragaz.
Oprim focul, lasam siropul 1 minut sa se linisteasca un pic apoi se toarna deasupra fructelor cu ajutorul unei linguri mai mari, din centru spre marginea prajiturei. Se mai da la rece macar o ora apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama foarte ascutita
Pofta buna!
am ales;
http://shabbychicshop.ro/perne-decorative/610-perna-albastra-cu-pasare.html


Prajitura cu branza, mac si piersici se serveste dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii