Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici

Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici este o reteta de prajitura delicioasa, consistenta cu un jeleu revigorant de piersici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • crema:
  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 50 g zahar vanilat
  • 300 ml frisca lichida(sau smantana grasa)
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g seminte de mac
  • 150 ml lapte indulcit cu 2 linguri de zahar
  • decor:
  • 4-5 piersici
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 plic Tort -Gelle

Mod de preparare

1. Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.

2. Se mixeaza frisca sau smantana impreuna cu zaharul vanilat pana se intareste,se adauga branza de vaci,scursa bine,zaharul pudra si semintele de mac,care inainte au fost fierte cateva minute in laptele indulcit si apoi scurse bine si lasate sa se raceasca. Se omogenizeaza bine crema.

3. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile, asezand primul blat deasupra se toarna crema de branza cu mac, se vine cu al 2-lea blat deasupra ei ,se preseaza usor cu mana si se da la rece.

4. Piersicile se spala si se sterg bine apoi se feliaza in feliute subtiri.Separat fierbem apa cu zaharul apoi adaugam si feliutele si le lasam la foc mic,sa fiarba 10 minute. Se strecoara siropul rezultat iar feliutele se lasa sa se raceasca pe un platou apoi se decoreaza prajitura cu ele. In siropul oprit,adaugam plicul de Tort-Gelle apoi il dam intr-un clocot pe aragaz.
Oprim focul, lasam siropul 1 minut sa se linisteasca un pic apoi se toarna deasupra fructelor cu ajutorul unei linguri mai mari, din centru spre marginea prajiturei. Se mai da la rece macar o ora apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama foarte ascutita
Pofta buna!
am ales;
http://shabbychicshop.ro/perne-decorative/610-perna-albastra-cu-pasare.html


Prajitura cu branza, mac si piersici se serveste dupa ce s-a racit.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos