Prajitura cu brinza

Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita, galbenusurile de ou si coaja

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 30 gr. drojdie
  • 100 gr. zahar
  • 3 linguri apa
  • 80 gr. untura
  • 4 oua
  • o lamiie
  • 250 gr. brinza telemea
  • o lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita, galbenusurile de ou si coaja de lamiie. Se freaca aluatul si se lasa sa creasca aproape 1 ora. Din aceasta coca se intinde o foaie de 1 cm grosime, care se acopera cu brinza rasa, amestecata cu zahar si scortisoara. Se ruleaza aluatul in forma de rulada, se unge cu galbenus si se pune pe o tava unsa cu grasime. Se coace la foc mic aproape o ora.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pufosenie cu visine

Un vis!

Pufosenie cu visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise