Prajitura cu caise si nuca de cocos

Caisele se amesteca impreuna cu laptele si mierea intr-un vas, dupa care se acopera si se lasa sa stea asa o ora. Se incorporeaza in mixtura de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr caise deshidratate
  • taiate felii
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 gr miere
  • 7 oua
  • 200 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca de cocos
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Caisele se amesteca impreuna cu laptele si mierea intr-un vas, dupa care se acopera si se lasa sa stea asa o ora. Se incorporeaza in mixtura de caise, oul, apoi faina, putina sare, praful de copt si 100 gr de cocos. Amestecul se toarna intr-o forma unsa cu ulei si se preasard easupra restul de nuca de cocos. Se lasa la copt, la foc mediu, aproximativ o ora.


Dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou si se serveste.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...