Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9 dg unt si 12 dg zahar brun
Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9 dg unt si 12 dg zahar brun, la care se adauga 14 dg nuci macinate, 2 linguri de cacao sau 8 dg de ciocolata topita. Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde, insa cu atentia sporita deoarece daca se incalzeste prea tare „se cristalizeaza”. Se porneste cuptorul, se alege o temperatura de 180 de grade Celsius, dupa care se bate o spuma tare din cele 4 albusuri si un varf de sare. La aluatul cu cacao se adauga cu grija spuma, gradual faina, trecand-o usor prin strecuratoare, iar apoi se amesteca incet. Aluatul se toarna in formele pregatite, se intinde si se coace la foc potrivit timp 5 minute, pana se solidifica, iar apoi la foc redus aproximativ 30 de minute. Din ingredientele de mai sus se obtin aproximativ 15 felii de prajitura
Alte retete prajituri recomandate
Tot cu mere coapte
Torturi nunta
Prajitura cu piersici
Cremsnit
Ora de dulce! Delicioasa e putin spus...nu prea am cum sa va dovedesc, asa ca va invit sa o probati daca aveti incredere in...
Desert tarta cu branza dulce si agriseGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa