Prajitura cu ciocolata

Se bat albusurile spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si se omogenizeaza. Se pune faina amestecata cu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 50 g cacao
  • 4 linguri faina
  • 100 g margarina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina
  • 500 g branza de vaci
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • Pentru sirop: 300 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 bucata coaja intreaga de portocala
  • Pentru glazura: 1 pachet unt
  • 250 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 1 esenta de rom
  • 50 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si se omogenizeaza.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si tapetata si se coace la foc mic 40 de minute.

Se pune gelatina la inmuiat in apa, se topeste si se lasa la racit. Se bate frisca cu esenta, se amesteca cu gelatina si branza scursa bine si frecata cu zaharul.

Se freaca untul cu zaharul, esenta, laptele si se adauga 200 g de ciocolata de menaj topita. Se mixeaza si se lasa la rece.

Se face un sirop din apa, zahar, esenta de vanilie si coaja de portocala. Se fierbe pana se leaga siropul apoi se lasa la racit.

Blatul rece se taie in doua. Se insiropeaza, se unge prima jumatate cu putina crema de ciocolata, se pun 3 sferturi din crema de branza, din nou ciocolata, blat, iar deasupra crema alba ramasa.

Se pune deasupra crema de ciocolata si se presara fulgi de ciocolata neagra.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa