Prajitura cu ciocolata

Se bat albusurile spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si se omogenizeaza. Se pune faina amestecata cu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 50 g cacao
  • 4 linguri faina
  • 100 g margarina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina
  • 500 g branza de vaci
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • Pentru sirop: 300 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 bucata coaja intreaga de portocala
  • Pentru glazura: 1 pachet unt
  • 250 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 1 esenta de rom
  • 50 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si se omogenizeaza.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si tapetata si se coace la foc mic 40 de minute.

Se pune gelatina la inmuiat in apa, se topeste si se lasa la racit. Se bate frisca cu esenta, se amesteca cu gelatina si branza scursa bine si frecata cu zaharul.

Se freaca untul cu zaharul, esenta, laptele si se adauga 200 g de ciocolata de menaj topita. Se mixeaza si se lasa la rece.

Se face un sirop din apa, zahar, esenta de vanilie si coaja de portocala. Se fierbe pana se leaga siropul apoi se lasa la racit.

Blatul rece se taie in doua. Se insiropeaza, se unge prima jumatate cu putina crema de ciocolata, se pun 3 sferturi din crema de branza, din nou ciocolata, blat, iar deasupra crema alba ramasa.

Se pune deasupra crema de ciocolata si se presara fulgi de ciocolata neagra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...