Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos

Prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un pic de sare. Treptat adaug

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru bombitele de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • Pentru sosul de ciocolata
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un pic de sare. Treptat adaugam zaharul si batem de jos in sus ca sa nu se strice spuma. Trebuie sa obtinem o spuma lucioasa. Galbenusurile trebuie amestecate bine cu uleiul si esenta de rom. Dupa ce ati incorporat le turnam peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Bombitele de branza:

Branza o zdrobim si o mixam cu bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Punem si amidonul urmat de nuca de cocos. Ne trecen mainile prin apa apoi incepem sa formam bombitele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,apoi se acopera cu aluatul de cacao pentru blat. Se da tava la cuptor la foc mediu. Stim ca e gata daca incercam cu scobitoarea. Daca pe scobitoare nu ramane aluat inseamna ca este facut bine.

Prepararea sosului de ciocolata:

Ciocolata tinuta la temperatura camerei o rupem bucati si se amesteca cu laptele si untul si se pune la microunde sau pe bain-marie. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.


Alte retete de dulciuri delicioase

Placinta de mere

Lapte de pasare

Ciocolata de casa

Dulceata de gutui

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

 Astazi va prezint Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari. Sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte,...

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii