Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos

Prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un pic de sare. Treptat adaug

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru bombitele de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • Pentru sosul de ciocolata
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un pic de sare. Treptat adaugam zaharul si batem de jos in sus ca sa nu se strice spuma. Trebuie sa obtinem o spuma lucioasa. Galbenusurile trebuie amestecate bine cu uleiul si esenta de rom. Dupa ce ati incorporat le turnam peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Bombitele de branza:

Branza o zdrobim si o mixam cu bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Punem si amidonul urmat de nuca de cocos. Ne trecen mainile prin apa apoi incepem sa formam bombitele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,apoi se acopera cu aluatul de cacao pentru blat. Se da tava la cuptor la foc mediu. Stim ca e gata daca incercam cu scobitoarea. Daca pe scobitoare nu ramane aluat inseamna ca este facut bine.

Prepararea sosului de ciocolata:

Ciocolata tinuta la temperatura camerei o rupem bucati si se amesteca cu laptele si untul si se pune la microunde sau pe bain-marie. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.


Alte retete de dulciuri delicioase

Placinta de mere

Lapte de pasare

Ciocolata de casa

Dulceata de gutui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa