Biscuitii macintati se amesteca impreuna cu 70 gr de unt topit. Se pune compozitia intr-un vas, presand-o usor, apoi se da vasul la frigider. Ciocola
Biscuitii macintati se amesteca impreuna cu 70 gr de unt topit. Se pune compozitia intr-un vas, presand-o usor, apoi se da vasul la frigider. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, impreuna cu frisca si se lasa putin la racit. Se toarna sosul de ciocolata peste biscuiti. Separat, se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si se toarna, putin cate putin, laptele. Se lasa vasul pe foc mic, adaugand batonul de vanilie, taiat in jumatate, pe lungime. Gelatina inmuiata in apa rece se adauga in crema fierbinte. Se scoate apoi batonul de vanilie si se lasa crema sa se raceasca. Crema se toarna peste ciocolata si se pune apoi vasul la rece pentru 4-5 ore.
Prajitura se serveste presarata cu cacao.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Ciocolata de casa
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase