Prajitura cu ciocolata si lichior

Prajitura cu ciocolata si lichior este un desert cuadevarat delicios. Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 110 g unt
  • 120g ciocolata cu 70% cacao
  • 150g zahar
  • 3 albusuri
  • 50 ml lichior de cirese sau visinata
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Prajitura cu ciocolata si lichior este un desert cuadevarat delicios.
Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca.
Pasul 2:Punem 100g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul.
Pasul 3:Mixam albusurile cu 50g de zahar si un praf de sare pana se intaresc.

Siropul caldut il adaugam treptat in albusuri si mixam chiar si dupa ce am terminat de pus tot siropul inca 2-3 minute pana devine albusul iar tare.Adaugam si untul cu ciocolata racite,dar amestecam usor cu un tel sau o spatula,nu cu mixerul pt ca riscati sa se lase albusul.Dupa ce am omogenizat bine punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(20X30),pe care o punem in alta tava mai mare cu apa(eu am pus in cea de la cuptor) cat sa ajunga pana la jumatatea primului vas pentru a o coace la bain marie.Punem totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de min.Daca aveti cuptor elecric,puneti in cuptor pentru 40-45 de min.
Dupa ce s-a racit foarte bine(preferabil lasati-o pana a doua zi,pt ca se poate taia mai bine) intoarceti prajitura, scoate-ti hartia de copt si adaugati frisca mixata bine in prealabil.Mai punem cca 30 de min. in frigider si e gata pentru servit.


Prajitura cu ciocolata si lichior eu am taiat-o in bucati micute si apoi am ornat-o cu frisca.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca