Pentru iubitorii de cirese si frisca aceasta reteta de prajitura vine la fix. Este foarte usor de preparat si este delicioasa daca se serveste calduta acompaniata de niste cirese proaspete, zemoase si aromate.
Untul se lasa la inmuiat si se freaca apoi bine. Se incorporeaza pe rand zaharul, ouale, praful de copt si laptele. Se adauga apoi faina si o jumatate de cana de cirese. Se sareaza si se tapeteaza o tava cu unt si faina, dupa care se toarna in ea compozitia obtinuta. Se lasa la copt, la foc mediu, pentru 25-30 de minute, dupa care se face focul mic si se lasa prajitura la copt inca 20 de minute.
Prajitura cu cirese se serveste ornata cu frisca si cu restul de cirese ramase.
Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...
Chec cu cacao de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj