Prajitura cu crema de banane

Foile Punem ouale, zaharul, praful de sare, coaja de lime si zaharul vanilat intr-un castron si mixam pe cea mai tare treapta, pana la triplarea volu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: 4 oua
  • 60 g zahar
  • 50 g faina
  • 10 g cacao
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie/lime
  • Pentru crema: 500 g banane (decojite)
  • 250 ml lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 60 g zahar
  • 50 g unt
  • 40-50 g amidon
  • o priza vanilie macinata
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Foile

Punem ouale, zaharul, praful de sare, coaja de lime si zaharul vanilat intr-un castron si mixam pe cea mai tare treapta, pana la triplarea volumului.

Amestecam faina, cacaoa si praful de copt,si punem cate putin la amestecul de oua, timp in care mixam continuu.

Impartim compozitia in trei. Eu am turnat ochiometric, din compozitie, pe hartia de copt.

Din mijlocul compozitiei turnate, intind invartind, pana obtin un cerc de aproximativ 28 cm (tot ochiometric)

Blatul il dam in cuptorul incins la 200 °C, maxim 7 minute.

Crema

Se pune laptele,impreuna cu smantana, zaharul si vanilia la fiert. Cand laptele incepe sa clocoteasca usor, presaram amidonul si amestecam de bine. Dupa ce s-a ingrosat, tragem de pe foc, si lasam sa se racoreasca.

Cat e calda, punem untul si amestecam intr-una pana se topeste. Lasam la racit.

Bananele le taiam bucati, le stropim rapid (pentru a nu se inegri) cu sucul de lamaie, si le facem piure.

Pireul il amestecam la crema de lapte.

Pe prima foaie, punem jumatate din compozitie, acoperim cu a 2-a foaie si o acoperim cu jumatatea cealalta de crema. Deasupra punem al 3-a foaie si dam la frigider, pentru cateva ore. Il decorati dupa plac. Cu glazura de ciocolata, sau pudrat cu zahar.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

 Astazi va prezint Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari. Sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte,...

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii