Prajitura cu crema de branza si zmeura

• in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul telurilor duble, mixati albusurile cu un praf de sare

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • oua 3 buc
  • zahar 100 g
  • ulei 2 linguri
  • faina 100 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie 1 lingurita
  • coaja rasa de lamaie 1 lingurita
  • Crema:
  • crema de branza 200 g
  • frisca lichida 200 ml
  • zahar pudra 4 linguri
  • unt moale 50 g
  • scortisoara 1 lingurita
  • Topping:
  • zmeura 600 g
  • jeleu 1 plic

Mod de preparare

• in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul telurilor duble, mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea
• amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua
• incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus
• la final adaugati coaja rasa de lamaie
• tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea)
• lasati blatul la racit si preparati crema
• tot in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara
• mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula
• puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute
• la final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul, pe care il turnati apoi deasupra
• lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii