Prajitura cu crema de capsune

Se bat albusurile spuma tare cu telul. Treptat, se adauga cate doua linguri de zahar si se bat bine. Se amesteca impreuna cu sarea si zaharul vanilat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 12 albusuri
  • 400 gr zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • unt
  • sare
  • Pentru crema:
  • 750 gr frisca batuta
  • 4 pahare de capsuni (din dulceata)
  • 2 linguri de coaja de portocale
  • 1 lingurita de esenta de migdale
  • zahar

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu telul. Treptat, se adauga cate doua linguri de zahar si se bat bine. Se amesteca impreuna cu sarea si zaharul vanilat si se incorporeaza usor in compozitia preparata anterior. Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna compozitia. Se coace prajitura la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Pentru crema se bate frisca si se adauga zaharul, capsunele, coaja de portocale si esenta de migdale.


Dupa ce s-a racit, se taie cuburi, care se vor umple cu crema.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Ciocolata de casa Lapte de pasare

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa