Pentru foile prajiturii cu crema de ness,6 albusuri se bat spuma cu 300 g zahar tos. Este un desert delicios.
Pentru foile prajiturii cu crema de ness, 6 albusuri se bat spuma cu 300 g zahar tos. Se continua pe baie de aburi pana se topeste zaharul, apoi se ia de pe foc si se bate pana se raceste putin, dupa care se adauga 350 g nuci prajite si sfaramate cu sucitorul. Se adauga un praf de vanilie si 3 linguri de faina, apoi compozitia se imparte in doua si se coc doua foi pe dosul tavii, care trebuie sa fie bine unsa si tapetata cu hartie.
Crema - se bat pe baie de aburi 6 galbenusuri cu 100 g zahar pudra, apoi si cu 2-3 linguri de cafea, ness sau cacao, dupa care se lasa totul la rece. Separat, se freaca 200 g unt cu 100 g zahar pudra, se amesteca cu crema racita si se umplu foile.
Dupa ce s-au umplut foile cu crema, prajitura cu crema de ness se poate servi.
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase